Hardenberg

Reeënexcursie in het Reestdal

Door de redactie

Op zaterdagavond 6 april organiseert Landschap Overijssel een speciale Reeënexcursie in het Reestdal. Met een natuurgids en de wildbeheerder in het Reestdal volg je de sporen van de ree en ga je naar plekken waar reeën veel komen. Onderweg vertelt de gids je interessante en leuke wetenswaardigheden over de ree. De avondexcursie start om 19.00 uur duurt anderhalf tot 2 uur. Om de reeën niet te laten schrikken, mogen honden niet mee.

Het Reestdal is een ideaal landschap voor reeën. Bossen en velden wisselen elkaar hier af en de ree vindt er voldoende voedsel. Reeën zijn een echte 'knabbelaars', ze eten bramen, bessen, scheuten, knoppen en loten van struiken, maar ook bladeren en grassen. De ree is een sierlijk dier waar ook veel over te vertellen is. Hoe zit het met de territoria van mannetjes en vrouwtjes? Waarom zie je ze soms alleen en andere momenten weer in groepjes? Hoe herken je de slaapplaats en wanneer worden de reekalfjes geboren? Op al deze vragen en meer geeft de natuurgids antwoord. Ook vertelt hij je meer over hoe oud reeën kunnen worden en over de bronsttijd.

Donkere kleding en verrekijkers

Deze Reeënexcursie is in de avond, dan is de ree vooral actief. Tijdens de excursie lopen we niet altijd over goed begaanbaar terrein. Trek daarom stevige schoenen aan. Heb je een verrekijkerneem deze dan mee.. Om de reeën zo min mogelijk te storen, is het verstandig om donkere kleding te dragen. Honden mogen niet mee op deze excursie, omdat zij reeën afschrikken. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom, maar rustig en stil kunnen zijn is wel belangrijk.

Waar en wanneer?

De Reeënexcursie is zaterdagavond 6 april aanvang 19.00 uur. Startpunt is bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug. Bijdrage voor deze excursie is vijf euro per persoon en 2,50 euro voor kinderen. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.