Hardenberg

Recordaantal koffiepunten voor voedselbank

Door de redactie

Voor de achtste keer leverden huishoudens in heel Nederland hun gespaarde DE-waardepunten in, om te verzilveren tegen koffie voor de voedselbanken. Dit jaar is opnieuw het record gebroken, zo werd op dinsdag 11 februari bekendgemaakt tijdens de officiële overhandiging van de koffie aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Vanuit alle hoeken van Nederland hebben Lionsclubs en voedselbanken maar liefst ruim 65 miljoen waardepunten ingezameld. Deze zijn in het centrale magazijn van Voedselbanken Nederland in Rotterdam overgedragen aan Douwe Egberts, die traditiegetrouw twintig procent heeft toegevoegd aan het totaal. Dat brengt het resultaat op 134.000 pakken DE Aroma Rood.

Zelden koffie in het pakket

Voor de maaltijdpakketten streven de voedselbanken naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit, en langer houdbare producten, zoals koffie. Henk Foekens van Voedselbanken Nederland: "Omdat je houdbare producten langer kunt bewaren, worden deze minder vaak gedoneerd. Daardoor komt koffie niet altijd voor in de pakketten. Dankzij de jaarlijkse inzamelingsactie kunnen we voorlopig toch hierin voorzien. Onze klanten waarderen dat enorm, want een dagelijks kopje koffie is voor deze groep helemaal niet vanzelfsprekend. En hoewel koffie misschien geen primaire levensbehoefte is, missen de meeste mensen hun dagelijkse bakje koffie wel degelijk".

In de komende weken wordt de koffie door Douwe Egberts gedistribueerd over de voedselbanken in Nederland.