Coevorden

Recordaantal bezoekers in het Stedelijk Museum Coevorden

Door de redactie

2018 was een enerverend jaar voor het museum; niet alleen vierde het museum haar vijfjarig jubileum, maar het museum had, met bijna 6.000 bezoekers, ook een recordaantal bezoekers. Afgelopen jaren bleef het bezoekersaantal rond de 5.000 steken. In 2018 was het exacte bezoekersaantal 5.932.

Onder leiding van museumdirecteur Stefanie Ottens probeert het museum midden in de samenleving te staan: ''hoewel we veel inzetten op lokale geschiedenis, proberen we niet alleen het verhaal van Coevorden te vertellen, maar we proberen ook verschillende invalshoeken te belichten". Om publiek te trekken worden geregeld nieuwe tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Ook werkt het museum veel samen met andere (grensoverschrijdende) instanties, zo is de huidige tentoonstelling ' Achter wal en grachten' tot stand gekomen in samenwerking met het Emslandmuseum in Lingen (DE). "De meeste bezoekers van het museum komen uit Drenthe en Zuid-Holland. "Dit toont aan dat zowel de lokale bewoners als ook de toerist ons museum weet te vinden." Zo stelt Ottens.

Het museum streeft naar een eigentijds, innovatief en professioneel museum dat betrokken is bij de omgeving en het museum heeft dan ook een centrale plek ingenomen in de activiteiten van de stad. Dit jaar is voor het eerst 'Het IJzerkoekenoproer van Coevorden' georganiseerd in samenwerking met Theater Hofpoort en theaterbedrijf Maters & Roberti, maar ook het educatieproject 'Projectdagen Middeleeuwen' en de tentoonstelling 'Historie in het centrum' zijn goed ontvangen. Het museum is dan ook van plan deze trend voort te zetten en hoopt de grens van 6.000 bezoekers in 2019 te passeren.