Hardenberg

Rechtstreekse busverbinding Hardenberg-Tubbergen

Door de redactie

Vanaf maandag 16 december is het mogelijk om vanuit Hardenberg rechtstreeks met het openbaar vervoer naar Tubbergen te reizen. Buurtbusroutes Bruchterveld-Ebbenbroek (598) en Bruinehaar-Tubbergen (591) sluiten vanaf dan ieder uur op elkaar aan. De nieuwe busverbinding is door de gemeenten Tubbergen en Hardenberg, de beide buurtbusverenigingen, provincie Overijssel en vervoerder Keolis tot stand gebracht. "Deze aansluiting is een mooie aanvulling op ons regionaal openbaar vervoersnetwerk", vertelt wethouder Alwin te Rietstap verheugd.

De wens om een ov-verbinding tussen Hardenberg en Tubbergen te realiseren, bestond al langer. Uit onderzoek naar de behoefte aan en haalbaarheid van een directe ov-verbinding tussen beide plaatsen blijkt dat deze behoefte daadwerkelijk onder de reizigers bestaat. De beide buurtbuslijnen sloten tot op enkele kilometers al op elkaar aan. Momenteel verzorgt buurtbus 598 de buurtbusverbinding tussen Hardenberg, via Bruchterveld en Ebbenbroek, naar Kloosterhaar. Buurtbus 591 rijdt tussen Tubbergen en Bruinehaar. In overleg met de verschillende partijen is het gelukt om deze bestaande routes met elkaar te verbinden. Lijn 598 rijdt voortaan na Kloosterhaar door naar Bruinehaar. Daar kunnen reizigers overstappen op lijn 591 richting Tubbergen. Vanuit Tubbergen stappen reizigers in Bruinehaar van lijn 591 over op lijn 598 om de reis richting Hardenberg te vervolgen. Daarnaast gaan beide buslijnen ook op donderdagavond en op zaterdag rijden. Dat maakt het voor reizigers mogelijk om bijvoorbeeld een koopavond te bezoeken. De reistijd tussen Hardenberg en Tubbergen via de nieuwe buurtbusverbinding is circa veertig minuten. De precieze dienstregeling wordt in november bekendgemaakt.

"Goed bereikbaar"

Wethouder Alwin te Rietstap is verheugd over de nieuwe ov-verbinding: "Wij willen goed bereikbaar zijn voor studenten en scholieren die in Hardenberg naar school gaan. Ook is dit een uitkomst voor ouderen die een afspraak hebben in het ziekenhuis. Het biedt voor inwoners in de regio ook kansen om een dagje in Hardenberg te gaan shoppen. Andersom kunnen inwoners van Hardenberg nu ook met het openbaar vervoer naar Tubbergen reizen om bijvoorbeeld een evenement te bezoeken. Deze aansluiting is een mooie aanvulling op ons regionaal openbaar vervoersnetwerk. Een mooi resultaat dat vooral te danken is aan de inzet en bereidwilligheid van de beide betrokken buurtbusverenigingen".