Hardenberg

Ranch Cross Borders presenteert driedaagse trektochten

Door de redactie

Al ruim vijf jaar onthaasten ruiters bij Ranch Cross Borders in Hardenberg. Hier kan men onthaasten op één van de vier fantastische paarden. De gehele kudde van Ranch Cross Borders wordt bitloos gereden. Hierdoor ontstaat er heel veel rust in het hoofd van het paard. Behalve buitenritten van anderhalf of twee uur die gemaakt kunnen worden, presenteert Ranch Cross Borders dit jaar driedaagse trektochten.

Drie dagen tot rust komen op de rug van een paard en dan door het prachtige landschap die ons Vechtdal rijk is. RCB is welkom met haar vier paarden bij natuurcamping de Klashorst. De eerste dag zal bestaan uit een rit van ongeveer dertien tot zeventien kilometer: via prachtige landweggetjes, en door de natuur, vertrekken de ruiters vanaf de kudde naar camping De Klashorst. Daar aangekomen worden de vier tenten opgezet zodat een ieder rekening kan houden met de maatregelen wat betreft de corona. De tenten worden geplaatst op ongeveer twintig meter van waar de kudde zal verblijven. Boven een kampvuur wordt eten gemaakt waarbij de ruiters verder kennis kunnen maken met elkaar. De tweede dag wordt er gestart met een heerlijk ontbijt en kan de lunch gesmeerd worden. De paarden opzadelen en dan steekt men de N36 over. Via schitterende bospaden en landweggetjes trekt de groep richting de Sahara die in de bossen van Ommen te vinden is. Daar wordt een mooie ronde gereden van ongeveer dertig kilometer waarna de groep weer terugkomt bij de Klashorst voor de tweede overnachting. Uiteraard nuttigen we daar weer een goede warme maaltijd. Rondom het kampvuur, of zittend in een warme hottub is er ruimte om te genieten van elkaars avonturen. De derde dag start natuurlijk weer met een goed ontbijt en daarna zullen de ruiters en of amazones weer terugtrekken naar de plek waar de kudde van RCB woont.

Trektochten

Al jaren gaat de eigenaresse van Ranch Cross Borders, Freya Dubbink Jans met één van haar paarden alleen op vakantie. "Dan laat ik mijn gezin een midweek achter om vervolgens als herboren weer terug te komen. Omdat het besef er is dat niet iedere amazone of ruiter een eigen paard heeft om mee op vakantie te gaan, is langzaam de droom ontstaan om dit voor hen mogelijk te maken. Daarom staan er vier trektochten gepland. Deze zullen gemaakt worden voor de zomer te warm wordt en de ruiters last zullen hebben van de dazen", aldus Freya Dubbink. De eerste trektocht staat gepland op 29, 30 en 31 maart. De tweede op 16, 17 en 18 april. De derde trektocht is al volgeboekt, maar op de trektocht van 31 mei, 1 en 2 juni, kunnen nog twee ruiters mee. Wil jij heel graag op avontuur op de rug van één van de paarden van RCB, geef je dan snel op. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Ranch Cross Borders en ervaar het vertrouwen van de kudde van Freya Dubbink Jans. "Tot jezelf komen gaat het beste in de natuur, want niemand is een binnenmens", besluit Freya.