Ommen

QR-code voor Ommer molens

Door de redactie

Op initiatief van de Stichting Overijsselse Molen (SOM) worden alle 65 wind- en watermolens in Overijssel voorzien van een QR-code. In de gemeente Ommen gaat het om vijf molens. De eer van de eerste Ommer molen is op zaterdag 9 februari om 14.00 uur aan molen Den Oordt waar ook het Streekmuseum is gevestigd.

Het bijbehorende QR molenschildje wordt zaterdag officieel geplaatst door wethouder Ko Scheele. Hij zal daarbij worden geassisteerd door Ruud Roose, bestuurslid van de SOM. Van alle Ommer molens is bij deze plechtigheid een afvaardiging aanwezig. Met de QR-code kan informatie over de molen op de website van de Overijsselse molenstichting worden opgevraagd. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet naar de bijbehorende website.

Het bestuur van de Stichting Ommer Molens, die drie van de vijf Ommer molens in beheer heeft, is blij met het initiatief van de SOM. "Ommen is een belangrijke toeristische gemeente. Het is daarom goed dat op deze wijze de toeristen alle informatie kunnen vinden over onze molens", aldus Johan Otten, voorzitter van de Ommer molenstichting. De SOM gaat voor het begin van het toeristenseizoen alle molens in Overijssel van een QR-code voorzien. Overigens is alle informatie over de molens ook beschikbaar voor wie geen QR-code lezer heeft. Ga daarvoor naar www.molensinoverijssel.nl en selecteer dan de juiste molen in de molendatabase.