Hardenberg

Project Kunst op de Koningsberger afgesloten

Door de redactie

Twee weken lang zijn de leerlingen van de ds. Koningsbergerschool in Bergentheim aan de slag geweest rondom het thema Kunst. Kunstenares Mijnske Veldhuijzen van Mourik heeft het project samen met de werkgroep voorbereid.

Verschillende technieken en verschillende kunstenaars passeerden de revue. Naast de schilderkunst met grootmeesters als Picasso, Van Gogh en Karel Appel is er ook ruim aandacht besteed aan de muzische kunst, zoals poëzie, dans en muziek. In alle groepen kwam kunstenaar Menno Jong vertellen over zijn werk en zijn inspiratiebronnen. Op donderdagavond was de afsluiting van het project. Alle leerlingen mochten hun creatieve, fantasierijke en expressieve talent presenteren. De lokalen waren ingericht als museumzalen en ook in de gangen hingen lijsten met bijzondere werken uit groep 8. In het speellokaal werd de muzische kunst gepresenteerd: groep 8 droeg gedichten voor, groep 4 zong een mooi lied en beeldde dat tegelijkertijd zelf uit. Groep 7 liet een dans zien met als thema 'blauw'.

Het lef waarmee kinderen zich durfden te presenteren was bijzonder om te zien. Dat het project ook leefde onder de ouders bleek uit de enorme opkomst. De Koningsberger kijkt terug op twee mooie weken en wie weet hangt er over twintig jaar wel een echt kunstwerk van één van deze kinderen aan uw muur.