Hardenberg

Profile Heuver Hardenberg bestaat 50 jaar

Door de redactie

Vrijdag 1 maart is een heuglijke dag voor Heuver. Op die dag is het namelijk precies 50 jaar geleden dat oprichter Mans Heuver zijn banden- en onderhoudsbedrijf opende aan de Lage Gaardenstraat 9 te Hardenberg. Op die plek is inmiddels niets meer te zien dat herinnert aan een halve eeuw geleden, maar Profile Heuver is dankzij gestage groei nog steeds springlevend in Hardenberg en ver daarbuiten.

In de uitnodiging die werd verstuurd aan genodigden voor de opening in 1969, schreef Mans Heuver: "Vertrouwen schept een duurzame band en het leggen van duurzame banden (ónder uw wagens en mét u) is ons toevertrouwd." Bertus Heuver, algemeen directeur van Profile Heuver en zoon van oprichter Mans: "Ik weet zeker dat pa trots zou zijn op de manier waarop we nu nog steeds te werk gaan. We zijn al vanaf het begin een echt familiebedrijf en we richten ons nog steeds op duurzame vertrouwensrelaties met onze klanten".

Zijn broer Jan Heuver, inmiddels met pensioen, beaamt dat het familiegevoel ook nu nog erg belangrijk is binnen het bedrijf: "Een perfect voorbeeld van het familiegevoel is dat Gerhard Zwiers, die al 30 jaar de bedrijfsleider is van Profile Heuver Hardenberg, een neef is van Bertus en mij. Maar ook met de andere medewerkers hebben we een goede klik. We doen het echt samen als één grote familie. En die familie wordt steeds groter binnen Heuver, want naast Hardenberg hebben we nog 13 vestigingen in Nederland. Daarnaast doet onze bandengroothandel het prima in heel Europa."

Familiebedrijf is weer hip

Bertus geeft aan dat het tegenwoordig weer hip is om een familiebedrijf te zijn: "Voor de crisis waren wij zogenaamd een suf bedrijf dat werd ingehaald door alle snelle investeerdersjongens. Inmiddels zien mensen toch weer in dat continuïteit en menselijk werkgeverschap het belangrijkste is binnen een bedrijf. Wij hebben ons bedrijf stapje voor stapje opgebouwd en dat wordt gewaardeerd." Aanvullend vertelt Jan: "Wij raken niet in paniek als het eens een jaar wat slechter gaat. Dat kunnen we aan. Door het op onze manier te blijven doen, blijft ons bedrijf hopelijk nog lang gezond in alle opzichten".