Hardenberg

Professor Waterinkschool tegen de grond

Door de redactie

De Professor Waterinkschool wordt met de grond gelijk gemaakt. De sloop van de basisschool aan de Gramsbergerweg is in volle gang en zal deze week worden afgerond. Als het puin is geruimd start de langverwachte bouw van de nieuwe school.

"Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond zal direct gestart worden met het ontgraven voor de realisatie van de fundering van onze nieuwe school", zegt Dalida Harders, staffunctionaris huisvesting bij onderwijsstichting Chrono, waar de school voor speciaal basisonderwijs onder valt.

Eind januari namen de 140 leerlingen en de leerkrachten afscheid van hun vertrouwde schoolgebouw. De kinderen verhuisden naar de noodunits aan de Parkweg. "Uiteraard had iedereen tijd nodig om te wennen, maar de overgang naar het tijdelijke onderkomen is goed verlopen. Het is fijn dat ze dichtbij de oude school zitten. De klassen gaan dan ook regelmatig een kijkje nemen bij de bouwplaats" .

Als alles volgens planning verloopt, kan de school in december in gebruik worden genomen. Het nieuwe schoolgebouw, met tien klaslokalen en een expertisecentum, wordt duurzaam en prikkelarm.