Hardenberg

Derde etappe Olympia's Tour in Hardenberg

Door de redactie

Hardenberg is op zaterdag 19 oktober dé Wielerstad van Nederland. Deze dag klink om 13.30 uur op de Markt het startschot van de derde etappe van Olympia's Tour, Nederlands oudste etappekoers. De route voert door alle kernen van de gemeente Hardenberg en om 16.50 uur wordt het peloton verwacht bij de finish op de Burgemeester Bramerstraat.

Mede dankzij zeventien bedrijven is het gelukt om de derde etappe van Olympia's Tour naar Hardenberg te halen. De zeventien sponsoren - Bleeker & De Jong, De Jong & Laan, Weekblad De Toren, Deltion College, DPL Licht & Geluid, Gemeente Hardenberg, Goossen Te Pas Bouw, Heuver, Kendis, Moderna, Move4Mobile, Rabobank Vaart en Vechtstreek, Ter Steege Bouw Vastgoed, Timmermans Hardglas, Van Gelder, Vrieling Adviesgroep en Webstores - staan niet alleen als sponsor langs de route, maar stappen ook massaal op de fiets om een verkorte route van het 145,5 kilometer lange parcours af te leggen. Om 12.30 uur worden alle twaalf deelnemende ploegen aan Olympia's Tour op de Markt gepresenteerd waarna zij om 13.30 uur door wethouder Jan ten Kate weggeschoten worden. Nadat het peloton is vertrokken kunnen de deelnemende bedrijventeams zich klaarmaken voor hun ploegenpresentatie om daarna, rond 14.00 uur, op de fiets te stappen voor een bedrijvenrit van circa 36 kilometer.

Activiteiten in het centrum

Op de Markt zullen in de loop van de ochtend alle ploegwagens aankomen en hun materialen uitstallen. Het publiek kan hier de hele dag tussendoor lopen, de sfeer opsnuiven en meegenieten van de voorbereiding van alle ploegen. En ook nadat het startschot heeft geklonken blijven de ploegenwagens staan en kunt u in alle rust een kijkje nemen in en rond deze wagens.

Vanaf 12.30 uur verzorgt een fietsende DJ voor vermaak en muzikale omlijsting op de Markt en in de winkelstraten. Ook aan de kleinere kinderen is gedacht, zo maakt een ballonmeisje de prachtigste creaties. Uiteraard kunt u ook bij de lokale horeca terecht voor een versnapering.

Afsluiting van wegen

Om de wielerwedstrijd veilig te laten plaatsvinden, zullen de wegen op het parcours kortstondig afgesloten zijn voor verkeer. Gezien de snelheid van het peloton zal dit in de meeste gevallen vijf tot tien minuten zijn. De Burgemeester Bramerstraat wordt nabij de finish (tussen rotonde LOC en parkeerplaats van Wevelinckhovenplein) tussen 16.15 en 17.30 uur volledig afgesloten voor autoverkeer.

Parkeergarages en –plaatsen bereikbaar

De parkeerplaats aan het van Wevelinckhovenplein is tussen 16.15 en 17.30 uur niet bereikbaar vanaf de reguliere ingang aan de Burgemeester Bramerstraat. Echter aan de zijde van de Marslaan wordt een in- en uitgang gecreëerd waardoor u te allen tijde toegang heeft tot deze parkeerplaats. De in- en uitgang van de parkeergarage onder het LOC wordt rond 16.45 uur kortstondig afgesloten, maar gaat weer open zodra het peloton voorbij is.

Gert Stegeman