Hardenberg

Presentatie bijzondere Prentenmap van DichterBeeld

Door de redactie

Bij Boekhandel Heijink, Markt 23 in Hardenberg wordt maandagavond 16 december om 19.30 uur de prentenmap Beleef DichterBeeld 1 gepresenteerd. Het bijzondere van deze uitgave is dat het geen standaard gedichtenbundel is.

Beleef DichterBeeld 1 is een prentenmap met acht gedichten en acht illustraties. Elke prent kan uit de map worden gehaald en weer worden teruggeplaatst. Omdat de prenten afgedrukt zijn op dik papier is het onder andere mogelijk ze in te lijsten, erop te schrijven, er kleur aan te geven of te versturen.

Het initiatief kwam van Dernadette Zandman. Zij had de wens haar gedichten in een prentenmap uit te brengen. Illustrator en grafisch vormgever Beika Prenger werd door haar uitgenodigd om samen het concept verder uit te werken en de illustraties te maken. Samen besloten zij in april 2018 DichterBeeld te starten.

Het getal 1 in de titel van de prentenmap verwijst naar de ambitie van DichterBeeld om er een serie van te maken.

Tijdens de presentatie bij boekhandel Heijink vertellen Dernadette en Beika, beide woonachtig in Hardenberg, over hun werk maar gaan ook met de gasten in gesprek. Wat kunnen woorden en beelden betekenen in ons dagelijks leven. Of zoals de slogan van DichterBeeld luidt: 'Geef vorm aan jouw beleving'.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer