Hardenberg

Positieve gevoelens bij organisatie Vechtdal Rally

Ingezonden

De organisatie van de Vechtdal Rally is gezien de huidige Covid 19 ontwikkelingen hoopvol gestemd dat de rally op 19 september zal kunnen gaan plaatsvinden. "We hopen dat iedereen zich zal blijven houden aan de RIVM richtlijnen zodat de besmettingen nog verder zullen afnemen en evenementen na 1 september weer doorgang kunnen vinden. Grappig genoeg hebben we het dus een beetje in onze eigen hand", aldus de organisatie.

.

In verband met Covid 19 is de rally nu al op meerdere punten aangepast om te kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld. Zo zullen er publiekspunten worden ingericht waar de aantallen mensen en de onderlinge afstand bewaakt kan worden. Daarnaast komt de KNAF binnenkort met een protocol met regels waar de organisatie aan dient te houden. Zo ook voor het service terrein, wat geheel afgesloten wordt voor het publiek, worden regels opgesteld om te voldoen aan de 1,5 meter afstand voor de teamleden.

"De bedoeling is dit jaar 3 klassementsproeven te gaan rijden. Deze proeven rijden we twee keer, waarmee de totale afstand van de klassementsproeven in de rally rond de 90 kilometer zal zijn . Net als voorgaande jaren wordt het een zeer compacte rally waar alles op één dag gaat gebeuren.

Dit jaar rijden we geen aparte short rally, maar gezien de te rijden km's is het voor de short rijders ook zeker de moeite waard om in te schrijven en een hele mooie dag te gaan beleven. Aangezien er geen kampioenschap is dit jaar gaat de rally feitelijk om des keizers baard maar dat maakt het niet minder leuk. Er zijn dit jaar leuke alternatieve prijzen te winnen waaronder toegang tot onze VIP lounge in 2021 met het hele team", aldus de organisatie

De officials worden dit jaarook het zonnetje gezet. Voor hen zijn er ook leuke dingen te verdienen voor de 2021 editie waaronder een ritje in de X -auto.

"Kortom, genoeg om naar uit te zien. Laten we bewijzen dat het kan en ons allemaal blijven houden aan de regels: handen wassen en afstand bewaren, zo moeilijk is dat niet", aldus de organisatie.