Hardenberg

Pokerkampioenschap haalt geld op voor Camping de Pallegarste

Door de redactie

Op zaterdag 16 mei zou het Pokerkampioenschap van Mariënberg georganiseerd worden. Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kon de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker niet bij Camping de Pallegarste plaatsvinden. De organisatie heeft een creatieve manier gevonden om het pokerkampioenschap toch plaats te laten vinden; namelijk online! Omdat de horeca in deze tijd zwaar geraakt wordt door de gevolgen van het coronavirus, doneert het ONK Poker een euro per deelnemer aan de speellocatie waar het kampioenschap eigenlijk plaats zou vinden.

De animo voor het Online Pokerkampioenschap van Mariënberg was enorm. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en het spelplezier. Toen de registratie gesloten was stonden er maar liefst 235 poker liefhebbers op de deelnemerslijst! Omdat er 235 pokeraars aan dit kampioenschap meededen, is er dus 235 euro opgehaald voor Camping de Pallegarste.

Pokerkampioen van Mariënberg

Na ongeveer 4,5 uur online pokeren was het Henk Horden uit Rooterdam die won en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Mariënberg mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 en 5 september in Ermelo. Op plek twee eindigde Simon Vonk uit Pernis Rotterdam. Hij kwalificeert zich samen met Marinus Nijhof (derde) uit Heerenveen ook voor de finale. Daarnaast werden er nog twaalf tickets gewonnen voor de halve finales. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Mariënberg is hier te vinden: https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-marienberg

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer