Hardenberg

Podiumplaatsen voor Vechtdallopers

Ingezonden

Zaterdag stond Dalfsen in het teken van het jaarlijkse loopfestijn. Men kon kiezen voor verschillende afstanden. Marco Bokxem had gekozen voor de langste afstand, de zogenaamde 8 lus van 21,1 km.De omstandigheden waren prima te noemen en Marco kwam in een vlakke race binnen in een tijd van 1.44.09.

Thriathlon Vroomshoop

In Vroomshoop werd een thriathlon georganiseerd waarbij de atleten dus moeten zwemmen, dan fietsen en als afsluiting nog gaan hardlopen. Wim Jongsma wilde deze na een vervelende blessure toch nog even meepakken en deed dit niet onverdiend. Op de 1/4 thriathlon wist hij in de tijd van 2 uur en 4 min. als tweede bij de mannen 40+ te eindigen.

Singelloop Enschede

Zondag was in Enschede de Singelloop het hoofdpunt van een hardloopwedstrijd. Er waren verschillende afstanden waar uit men kon kiezen waarvan 5 mijl de maximale afstand was. Gert van de Belt ging deze keer niet voor de langste afstand maar stond aan de start van de 2 mijl. Bij deze afstand staan er vaak ook meer sprinters aan de start. Vanaf start gaf Gert dan ook gewoon gas, meelopend met de jongere garde. Met deze tactiek behaalde hij op deze afstand een derde plaats in een tijd van 12.49 min.