Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden wint toegankelijkheidsprijs

Door de redactie

Plopsa Indoor Coevorden is met een bijzonder keurmerk beloond. Het themapark kreeg de toegankelijkheidsprijs van KTG-Solutions, een organisatie die de toegankelijkheid voor personen met een handicap beoordeelt.

KTG-Solutions is een organisatie gespecialiseerd in het beoordelen van locaties wat de toegankelijkheid voor personen met een handicap betreft. Na een locatiebezoek en een grondige analyse van KTG-Solutions aan het indoorpretpark in Coevorden viel er een uitstekend rapport in de bus samen met het keurmerk. Het keurmerk van de organisatie beloont openbare ruimtes voor hun toegankelijkheid. "Ik zit zelf door een aangeboren heupafwijking in een rolstoel. Het doet mij enorm veel plezier dat een organisatie als Plopsa haar uiterste best doet om ook personen met een handicap een zorgeloze dag vol plezier te bezorgen", vertelt Petra Postma, oprichtster van KTG-Solutions. "Zo is er een aparte nooduitgang voor mensen in een rolstoel, zijn er hellingen en brede ingangen zodat personen met een handicap overal goed bij kunnen, zelfs tot vooraan bij het podium én is er een attractiegids beschikbaar die een overzicht geeft van de voorzieningen en diensten voor personen met een handicap over het volledige park. Een mooi voorbeeld voor vele andere dagattracties!"

"Wij hechten enorm veel belang aan de toegankelijkheid voor personen met een handicap", reageert Rosalie Houtman, parkverantwoordelijke van Plopsa Indoor Coevorden, trots. "We proberen continu bij te leren en te optimaliseren waar mogelijk. De feedback van onze bezoekers wordt steeds ter harte genomen en we trachten deze om te zetten naar de realiteit. Deze toegankelijkheidsprijs zien wij dan ook als een kers op de taart van ons harde werk".