Hardenberg

Pieter Jouke en JB Meijers in de Gashouder

Door de redactie

In het weekend van 18 en 19 januari staan er twee bijzondere voorstellingen bij Gashouder Podium op het programma. Op zaterdag 18 januari speelt cabaretier Pieter Jouke zijn voorstelling 'Gloeiende Plaat', een dag later zorgt singer-songwriter JB Meijers voor muzikale magie.

Pieter Jouke is een geestige, vindingrijke hemelbestormer met een overkokend brein vol ideeën, hersenspinsels, hilarische invallen en overpeinzingen. De verhalen van deze sympathiek absurdist zijn een onophoudelijke stroom klinkklare onzin met onverwachte, zeer grappige wendingen. Hij wordt al genoemd als alternatief voor woordkunstenaars als Herman Finkers en Kees Torn. Cabaret.nl adviseert 'Pak in ieder geval de kans om te gaan kijken!' Dat kan vanaf 20.15 uur in de Gashouder.

De geniale musicus JB Meijers speelde al met The Common Linnets, De Dijk, Acda en de Munnik en Go Back To The Zoo. Nu is hij zichzelf. Als Deltaboy onderzoekt hij hoe ver de tentakels van de blues zijn werk raken. Daarbij is de geest van Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian nooit ver weg. Aanvang concert 15.00 uur, zaal open 14.00 uur.

Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl.