Hardenberg

Peter Snijders, één jaar burgemeester van Zwolle

Door de redactie

Op woensdag 16 september vorig jaar was de installatie van Peter Snijders als nieuwe burgemeester van Zwolle. Een dag later moest hij zijn moeder begraven en vier dagen later werd er geschoten in de wijk Stadshagen. Maar daarmee hield de roerige periode nog niet op. In de uitgebreide reportage 'Peter Snijders, één jaar burgemeester van Zwolle' blikt hij terug op dit eerste jaar. TV Oost zendt de reportage uit op zaterdag 26 september om 17.10 uur.

bertil

Hij heeft een bewogen eerste jaar achter de rug met een geweldsgolf in Zwolle eind vorig jaar, gevolgd door de Corona-crisis. Als voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland had Snijders te maken met onder meer de uitbraak van Covid-19 in Zwartewaterland. Daarna kwamen de Black Lives Matter demonstraties en de boerenprotesten bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Kortom, een roerig jaar. Desondanks vindt Snijders dat hij een droombaan heeft bij de provinciehoofdstad. In de uitzending betuigt hij ook zijn liefde voor met name het historische karakter van Zwolle.

'Peter Snijders, één jaar burgemeester van Zwolle' zie je op zaterdag 26 september om 17.10 uur bij TV Oost. De uitzending wordt elk half uur herhaald. Toch niet gezien? Kijk de uitzending terug via rtvoost.nl/tv/gemist.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer