Ommen

Persoonlijk uitvaart met liefde, respect en aandacht

Door de redactie

Nadenken over de dood wil niemand, maar een waardig afscheid willen we allemaal.

Een passend afscheid is voor ieder persoon anders. Wij zijn met al onze mogelijkheden dan ook gericht op een persoonlijke uitvaart met Liefde, Respect en Aandacht. Zo was het te zien tijdens de vierde uitvaartbeurs, die georganiseerd werd door Uitvaartverzorging Rina Uulders op zaterdag 12 oktober in Het Baken te Ommen. Zo'n 350 bezoekers hebben ervaren dat het nuttig is om tijdig stil te staan bij een al of niet onverwacht overlijden. Uitvaartverzorging Rina Uulders verzamelde 30 ondernemers die thuis zijn in de zorg rond een uitvaart. In deze tijd van leven is er een scala van mogelijkheden om een waardig invulling te geven van wensen en mogelijkheden bij een persoonlijk afscheid. De bezoekers kwamen tot de ontdekking dat het voor nabestaanden zo prettig is als alles vooraf goed geregeld is. Men deed veel inspiratie op en men ontdekte ook hoe om te gaan met allerlei laatste wensen.

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan voor een uitvaart geregeld worden. Zo kun je op een motor, truck of in een bus vervoerd worden met de kist. Er is volop keuze uit verschillende kisten of urnen. Op de beurs kon je ook in een huiskamer zitten, deze was ingericht voor een thuis opbaring, hierin staat de kist in de huiskamer centraal. Want thuis in de vertrouwende omgeving afscheid nemen kan een belangrijke rol spelen bij de rouwverwerking.

Iets verder stond de Natuurbegraafplaats, deze is sinds 2019 geopend in Ommen. Het is steeds populairder om voor een groene uitvaart te kiezen. Op de beurs waren hierin verschillende mogelijkheden te vinden.

Rina Uulders vindt het belangrijk om te kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is, Ook mijn tijd kan morgen zijn. Het is goed om na te denken wat jij zou willen op je eigen uitvaart. Je kunt dit laten vastleggen in een wensenformulier. Anders weten de nabestaanden niet wat je wensen zijn.

De uitvaartverzorging van Rina Uulders Bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom kon u op de beurs diverse voorbeelden van petit fours en hapjes van de catering proeven. Zo kreeg de beurs een feestelijke tint. Mede dankzij u was het een succesvolle dag, en hebben zij mooie gesprekken gehad. We hopen dat u bezoek als positief heeft ervaren.

Mocht u niet in staat zijn geweest om een bezoek te brengen en heeft u wel een vraag, of wilt u een wensenformulier aanvragen aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met Rina Uulders: Mobiel: 06-50661632 of via de mail rina@uitvaartverzorgingrinauulders.nl.