Hardenberg

Persen fruit tot sap mateloos populair

Door de redactie

Op zaterdag 19 oktober 2019 is iedereen van harte welkom op de Fruitpersdag bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. De toegang is gratis. Vanaf 9 uur 's ochtends draait de mobiele fruitpers om appels en peren tot gepasteuriseerd heerlijk vers vitaminerijk sap te persen.

Hangt er bij jou nog fruit aan de bomen? Verzamel het en kom naar De Koppel. Het aan te voeren fruit moet vrij zijn van rot en vervuiling. Plekjes en beschadigingen zijn geen probleem. Het fruit wordt door een wasbak geleid, gemalen, geperst, gepasteuriseerd en uiteindelijk in een 3 of 5 liter bag- in- box met aftapkraan verpakt. Dit alles in een gesloten systeem waardoor de vitamines bewaard blijven!

De kosten bedragen 1,10 euro per liter = 5,50 europer pak. Vanaf 500 liter 1,00 europer liter = 5,00 euro per pak. Voor drie literpakken kost het 1,30 euro per liter = 3,90 europer pak. Om te zorgen dat er een constante aanvoer is, met minimale wachttijden, is opgave van te voren noodzakelijk! Eén persing duurt 30 minuten.

Mail naar: info@dekoppel.com of telefoon: 0523-273388. Geef s.v.p. door of vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer en een schatting van het aantal kilo's fruit dat je wilt laten persen op 19 oktober. Na aanmelding krijg je in de week voorafgaand aan de fruitpersdag de tijd door wanneer je verwacht wordt.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. De Koppel is tijdens de Fruitpersdag open voor bezoek en ook voor de kinderen zijn er activiteiten. De Nederlandse Pomologische Vereniging is aanwezig met een stand en Bijenhouders zijn aanwezig om uitleg te geven over hun hobby en het nut van bijen bij de bestuiving van het fruit.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer