Hardenberg

Peanuts Second Dribble hebben plezier in Zwolle, geen winst voor de overige teams

Ingezonden

Zaterdagochtend vertrokken de allerkleinste spelertjes van Second Dribble naar Zwolle. In het Landstede Sportcentrum organiseerde ZAC Zwolle i.s.m. Landstede Basketbal een peanuttoernooi. Het thema was Fair Play. Eerst werd er o.l.v. 2 spelers van Landstede 1 een gezamenlijke warming up gedaan. Daarna gingen alle teams in toernooivorm hun wedstrijdjes spelen. Hierbij staat vooral het spelplezier voorop. Ook zijn er altijd 2 side events. Dit keer moesten de teams Lay-ups lopen en vrije worpen schieten. Bij de side events wist Second Dribble goed te scoren, maar in de wedstrijden hadden ze net wat minder geluk. Aan het eind van het toernooi werden de prijzen uitgereikt voor de teams die het meest aan het thema Fair Play hadden gedaan. Second Dribble U9 won in hun categorie de 1e prijs en daarmee een lekkere slagroomtaart. Nadat deze was opgegeten vertrokken de spelers voldaan naar Hardenberg.

Vrijdagavond speelden de U18 uit tegen de koploper Risne Stars in Rijssen. Second Dribble kon goed partij geven. Maar een aantal goede snelle runs van Risne Stars maakte het verschil. Eindstand 64-35

De U12 meisjes speelden in Haaksbergen hun wedstrijd tegen Tonego '65. Second Dribble speelde erg goed. Veel aanvallen, goed samenspel en strak verdedigen. Maar 2 lange speelsters bij Tonego maakte het verschil. Hier verloor Second Dribble geflatteerd met 31-18. Het team had meer verdiend.

Zaterdagmiddag moest Second Dribble U16 naar Kikkers in Borne. Kikkers hadden steeds de overhand. Second Dribble kwam in de 2e helft nog wel terug, maar door een aantal snelle scores van de Kikkers verloren ze toch de wedstrijd met 51-30.

Wil je ook basketballen? Meedoen bij een training van één van onze teams kan altijd. De trainingsavonden zijn op maandag tot en met donderdag in sporthal De Kamp. Voor elke leeftijd is er een team. Daarnaast hebben we ook een prachtig rolstoel team. Ook daar mag je gerust een paar keer mee trainen. Je hoeft geen beperking te hebben. Wel veel inzet.

Zie voor meer info www.second-dribble.nl. Of stuur een mail naar secretaris@second-dribble.nl.