Hardenberg

Paul Lucassen geeft knuppel door

Door de redactie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Cubs heeft Paul Lucassen aangegeven na tien jaar te stoppen als voorzitter. Hij vindt het tijd voor een frisse blik en draagt daarom het voorzitterschap per 10 april over aan Serwin van Dijk.

Dat maakte Paul op woensdag 10 april bekend tijdens een speciaal ingelaste Algemene Ledenvergadering. "Cubs heeft een fantastisch major league waardig veld aan de Vecht, met de bouw van een clubhuis in 2014 staat het er goed op en is het klaar voor de toekomst. Een goed moment voor mij om aan het begin van het nieuwe honkbalseizoen afscheid te nemen als voorzitter".

Paul Lucassen, die in 2004 bij de club startte als penningmeester en beheerder van de ledenadministratie begon als vers bestuurslid direct met een mooie mijlpaal. In 2006 is er een geheel vernieuwd honkbalveld aangelegd op een prachtige zichtlocatie naast de Vecht en in het hart van Hardenberg. Ook sportief gezien kende Lucassen een sterke start als bestuurslid, want in 2007 werd het eerste herenteam van honkbalvereniging Hardenberg Cubs kampioen in de vierde klasse door met 6-5 te winnen van Bedrocks. Hierdoor speelden de Cubs voor het eerst in de geschiedenis van de club in de derde klasse. Na vijf jaar nam hij de hamer over van Bart den Hartogh en bouwde hij verder aan een warme vereniging die de mogelijkheid biedt voor jong en oud om op eigen niveau te honk- en/of softballen.

"Paul Lucassen is naar buiten toe tien jaar lang het gezicht geweest van de club, elke thuiswedstrijd, lokaal sportevenement en ieder toernooi zorgde hij ervoor dat iedereen zich thuis voelt en ontdekt hoe mooi de sport honkbal is", aldus bestuurslid Martijn Hartgerink.

Missie en visie

De club is in de afgelopen tien jaar licht gegroeid in aantal leden en speelt nu met twee jeugdteams en een herenteam competitie. Paul Lucassen laat de Cubs achter met een duidelijk plan. In 2018 hebben de leden onder leiding van Corinne van de Griendt van de KNBSB een nieuwe missie en visie geformuleerd. Op deze steunpilaren heeft Paul Lucassen samen met het bestuur de ambities van de leden op papier gezet en is er in februari 2019 het nieuw vijfjarig beleidsplan gepresenteerd. "Het plan voor de toekomst is helder, nu wordt het tijd om vanaf het terras met een welverdiend rood wijntje te genieten van het mooiste spelletje van de wereld", aldus Lucassen.

Momenteel bezetten de Cubs na de eerste wedstrijdronde de zesde positie op de ranglijst. De ploeg van coach Robbert Jongeneel hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd om 12.00 uur tegen Robur uit Apeldoorn.