Hardenberg

Patrick Rossen in de Hardenbergse raad

Door de redactie

Op dinsdag 14 januari werd Patrick Rossen uit Lutten benoemd als nieuw fractielid voor het CDA. Hij volgt Rick Brink op, die vanwege zijn nieuwe rol als minister van gehandicaptenzaken in december afscheid heeft genomen van de Hardenbergse raad.

G.Brokelman

Patrick is vijftig jaar, woonachtig in Lutten, getrouwd en vader van drie kinderen. Patrick is geboren in Oss. "Ik ben vaak verhuisd, ik heb in de Randstad, Gelderland en verschillende plaatsen in Overijssel en in Budapest gewoond. Maar sinds drie en half jaar ben ik woonachtig in Lutten. Wij wonen in een kangoeroe-woning samen met mijn moeder en haar man. Het is fijn dat we voor elkaar kunnen zorgen door deze constructie".

Verschillende werkzaamheden

Patrick heeft verschillende jobs gehad. "Ik ben begonnen bij mijn vader in het bedrijf, die had een verkeerschool. Ik wilde graag uitbreiden, maar mijn vader wou het bedrijf bestendigen. Ik ben daarna naar de politieschool gegaan. Bij de politie richtte ik mij op het opsporingswerk en heb ik mij veelal beziggehouden met organisatieontwikkeling. Dit was erg leuk. Ik heb in verschillende regio's gewerkt, vandaar de verhuizingen". Patrick maakte daarna een uitstap naar het onderwijs en werkte mee aan een reorganisatie. "Na deze reorganisatie ging ik op vakantie naar Budapest. Ik ben in Budapest gaan wonen en partner geworden in een adviesbureau. Dit was erg complex door de taal. Maar ik heb erg van het ondernemerschap genoten. In Budapest leerde ik ook mijn vrouw kennen". Toen zij zwanger was van de eerste zoon, is het gezin teruggegaan naar Nederland en werd Patrick gemeentesecretaris in de gemeente Staphorst. Na zes en half jaar is Patrick sinds 23 september werkzaam bij de Provincie Overijssel voor een interim opdracht. "Ik had zin in iets nieuws".

Een kadootje

Patrick is voor het CDA al een tijdje actief maar met tussenliggende periodes. Toen hij in Oss woonde was hij actief in de schaduwfractie. En hield zich vooral bezig met het onderwerp handhaving. "Ik kwam op de kandidatenlijst, maar omdat ik verhuisde kon ik geen zitting nemen in de Gemeenteraad. Dit vond ik erg jammer. Toen ik verhuisde naar Lutten kwam ik met de verkiezingen in het jaar 2018 op de lijst, maar een plek in de gemeenteraad zat er net niet in. Het bericht dat Rick Brink het te druk had en ermee stopte kwam voor mij als een kadootje. Ik was de eerstvolgende op de lijst en werd benaderd. Dit kwam dus onverwachts. Hardenberg heeft een leuke Gemeenteraad en ik hou van het democratisch systeem. Met en voor elkaar onze gemeente besturen. En zo lang het een samenspel blijft is het fantastisch mooi. Ik ben dus ook super blij dat ik lid mag worden van de Gemeenteraad".

Waarom in de politiek?

"We vinden allemaal wel snel dat alles anders moet of beter zou kunnen. Als je dit vindt en je kansen ziet kun je thuis gaan zitten en vertellen over dingen maar je kunt ook kijken of je dingen actief kunt veranderen en daar kies ik voor. De gemeente Hardenberg is een veilige gemeente en de leefbaarheid scoort hoog. Gemeente Hardenberg heeft een mooi ambitieus bestuur. Maar het is van belang dat je scherp blijft. Ik vind het belangrijk hoe je dingen voortdurend samen kunt verbeteren".

Breng ervaring mee

Op de vraag wat wil je bereiken, antwoordt Patrick het volgende. "Het coalitieakkoord is een akkoord op hoofdlijnen. Hier ben ik blij mee. Ik zelf breng veel ervaring mee door mijn vorige functies. Wat in Staphorst gebeurde was mooi, het samenspel met de gemeenteraad en het bestuur. Wat in Staphorst goed ging wil ik ook hier graag voor het voetlicht brengen. Verder heb ik veel ervaring op het gebied van handhaving en openbare veiligheid en samenwerken. Veiligheid en leefbaarheid kun je altijd verbeteren. Als mensen zich onveilig voelen dan moet je met mensen in gesprek gaan en erachter komen waarom ze zich onveilig voelen. Veiligheid is de kracht van de samenleving. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en het geaccepteerd wordt kom je een heel eind. Wees duidelijk en draai niet om de dingen heen, doe het samen! Ik hoop veel te brengen in de Gemeenteraad maar ook heel veel te leren en ik vind het vooral leuk om met mensen samen te werken en samen te kijken wat beter kan. Ik heb er zin in. Het is dus echt een kado".