Hardenberg

Patient aan het woord

Door de redactie

In deze bijzondere, maar vooral ook aangrijpende periode, zijn er naast de vele verdrietige verhalen ook mooie verhalen te vertellen. Saxenburgh neemt u de komende periode graag mee en laat collega's vertellen. Hoe gaat het binnen onze organisatie? Wat houdt het werken tijdens Corona en het zorgen voor deze patiënten in? Welke impact heeft dit? Wat doet dit met ze als mens.

Erik Jutstra was eind oktober opgenomen op de Covid-afdeling in het Saxenburgh Medisch Centrum. Dat heeft behoorlijke indruk op hem gemaakt. Hij liet een reactie achter, die de Saxenburgh Medisch Centrum met nadrukkelijke toestemming van hem mocht publiceren.

"Beste zorgverleners van Saxenburgh. Vorige week maandag ben ik opgenomen met hevige coronaklachten. 52 jaar, top conditie en toch tot op het bot geveld!" "Ik ben fantastisch opgevangen in ons prachtige Saxenburgh Medisch Centrum. De zorg, de communicatie, respect, het eten, noem alles maar op. Ik wil iedereen enorm bedanken voor de goeie zorgen en in het bijzonder het verpleegkundig personeel van de Covid-afdeling. Het gaat inmiddels, mede dankzij jullie, weer goed met mij! Toppers!!!"

Het Saxenburgh Medisch Centrum is heel blij met deze reactie. Nog blijer zijn zij te horen, dat de heer Jutstra goed herstelt, al gaf hij aan dat zijn conditie nog wel op peil moet komen. Op kantoor hoort hij, dat zijn medewerkers de coronasituatie toch wel spannend vinden. "Dan zeg ik, in het ziekenhuis staan ze er gewoon tussen hoor. Daar heb ik veel bewondering voor".. Dat 'gewoon' is dan uiteraard wel met de nodige beschermende kleding. Erik Jutstra is directeur van Moderna. Het zal hem niet ontgaan zijn, dat de artsen en verpleegkundigen er ook met beschermende middelen, keurig uitzien in hun frisse uniformen. Bron: www.saxenburgh.nl