Hardenberg

Passion 2020 in aangepaste versie op tv

Door de redactie

De televisie-uitzending van The Passion 2020 vindt tóch doorgang, zij het in een aangepast format. De aangepaste versie van The Passion zonder artiesten, live band en zonder publiek. Dus ook zonder Rick Brink. Het spektakel wordt nu samengesteld uit liedjes en scènes uit voorgaande jaren.

De tiende editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt plaats op donderdag 9 april. Johnny de Mol vertelt live het lijdensverhaal van Jezus; Anne-Mar Zwart leidt de live-processie. De organisatoren (EO, KRO-NCRV en Mediawater) laten weten dat het thema 'Vrijheid voor jou' is vervangen door 'Geef mij nu je angst'.

Interactie met kijkers

De Nederlandse bevolking kan niet alleen The Passion via televisie volgen, maar ook zelf zijn bijdrage leveren aan de uitzending. Iedereen kan zich aansluiten bij de online processie en daar zijn/haar verhalen of video's delen. Een deel van de ingestuurde berichten wordt in de uitzending verwerkt.

The Passion met audiodescriptie en gebarentolk

Blinden en slechtzienden kunnen op donderdag 9 april LIVE 10 jaar The Passion: 'Geef mij nu je angst' met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes gaat beschrijven wat er in beeld gebeurt tijdens de actuele en aangepaste versie van The Passion. Ook NPO Radio 2 draagt daar zijn steentje aan bij. Tussen 18.00 tot 20.30 uur belt Wouter met bekende artiesten die aan eerdere edities hebben meegedaan en laten ze horen wat hun favoriete liedje is uit The Passion. Tussen 20.30 tot 22.10 uur verzorgt Wouter de audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Daarnaast is The Passion ook te volgen voor doven en slechthorenden in een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra. NPO 1 extra is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128. Een compleet overzicht van alle aanbieders is te vinden op www.npo.nl/extra.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer