Ommen

Pannenkoekenfeest zeer geslaagd

Door de redactie

Het was weer een fantastisch pannenkoekenfeest in woon-zorgcomplex en wijksteunpunt Nijenhaghen. De leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Dennenkamp trakteerden op vrijdagmiddag 24 maart op een heerlijke pannenkoekenlunch. Ze maakten zelf het beslag, bakten de pannenkoeken, richtten het restaurant gezellig in en serveerden de pannenkoeken zelf uit.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar gingen de ruim tweehonderd pannenkoeken schoon op in woon-zorgcomplex en wijksteunpunt Nijenhaghen. Onder het motto 'Bak mee voor ouderen' gingen de leerlingen samen met leerkrachten en ouders vrolijk aan de slag tijdens Nationale Pannenkoekdag. Terwijl de leerlingen van groep 8 aan het bakken waren, richtten de kinderen van groep 7 het restaurant van Wijksteunpunt Nijenhaghen feestelijk in, brachten ze bewoners van hun kamers naar het restaurant en speelden ze gezellige spelletjes met hen. Pas toen de gasten eenmaal, tweemaal of driemaal netjes bediend waren, schoven ook de kinderen aan voor de pannenkoekenlunch.

De Dennenkamp vindt het belangrijk om een actieve rol te spelen in de wijk. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid organiseerde De Dennenkamp voor het vierde jaar voor ouderen van het woon-zorgcomplex en bezoekers van Wijksteunpunt Nijenhaghen de pannenkoekenlunch. Tijdens het dankwoord werd door meester Carles onmiddellijk toegezegd dat de kinderen volgend jaar weer zouden komen en er dan naast naturel, appel en spek, een smaak zou worden toegevoegd: boerenjongens.