Hardenberg

Pannenkoeken met de Participatieraad

Door de redactie

De participatieraad in Hardenberg organiseert op woensdag 30 september om 18.00 uur een bijeenkomst rond het thema 'ggz: gewoon en dichtbij mensen'. De inloop is vanaf 17.30 uur bij brasserie Hartigh & Soed aan de Voorstraat 49. Vooraf aanmelden is verplicht.

De avond is bedoeld als informele ontmoeting en uitwisseling voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Wethouder Gitta Luiten verzorgt het startschot voor een maaltijd met pannenkoeken. Daarna vertelt ervaringsdeskundige Sandra Westerik haar levensverhaal. Toen haar zelfvertrouwen groeide, nam zij het initiatief om een buurtkamer op te zetten. De avond eindigt met een uitwisseling in kleine groepjes: kun je in Hardenberg jezelf zijn, en heb je nog wensen of ideeën wat ondersteuning betreft? De toegang is gratis. Samen met de horeca worden de bijeenkomsten coronaproof aangeboden. Er is plaats voor twintig deelnemers. Aanmelden kan via een mail naar secretariaat@participatieraadhardenberg.nl.

De avond word geleid door Sibrand Hofstra. Hij is vrijwilliger bij stichting GGZ Beraad Overijssel, een onafhankelijk cliëntenplatform dat samenwerkt met de participatieraad. De participatieraad biedt de bijeenkomst ook in Dedemsvaart aan, op woensdag 14 oktober in zalencentrum de Baron.