Twenterand

Palmpasenoptocht Vroomshoop nu op vrijdag

Door de redactie

Na een jaar overgeslagen te hebben, keert op vrijdag 12 april de Palmpasenoptocht terug in Vroomshoop. Eerder werd de Palmpasenoptocht gehouden op een zaterdag, maar nu kiest de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop voor de vrijdag.

De Palmpasenoptocht was jarenlang een traditie in het kanaaldorp, maar de belangstelling onder kinderen en ouders nam tijdens de laatste edities behoorlijk af. "Veel kinderen en ouders hebben allerlei verplichtingen op de zaterdag, denk aan activiteiten bij sportclubs. We hopen dat de verplaatsing naar de vrijdagavond leidt tot meer belangstelling en deelname voor de tocht, zodat we deze mooie traditie in stand kunnen houden voor met name de kinderen", zegt voorzitter Lute Gombert namens Oranjevereniging Vroomshoop.

De Palmpasenoptocht in Vroomshoop begint op vrijdag 12 april om 19.00 uur bij activiteitencentrum Het Punt. Daar eindigt de tocht ook weer. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom om mee te lopen. Daarbij moeten ze wel zelf zorgen voor een 'haantje op een stokkie'. Na afloop krijgen alle kinderen een lekkere attentie mee naar huis. Ook de malletband en majorettes van Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop lopen mee.