Hardenberg

Pabo-studenten Stenden aan de slag in Dutch Tech Zone

Door de redactie

Acht Pabo-studenten van NHL Stenden Hogeschool in Emmen zetten zich in voor vier technische bedrijven in Hardenberg, Coevorden en Dedemsvaart. De studenten ondersteunen deze bedrijven in het organiseren van interessante bedrijfsbezoeken voor basisschoolleerlingen. Dit doen ze vanuit het project Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Overijssel, onder aanvoering van het Alfa-college Hardenberg. NHL Stenden biedt deze opdracht aan als minor STEAM. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.

"Voor de toekomst is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met techniek. De komende jaren ontstaan er grote tekorten aan technisch personeel. Ook nu al kampen bedrijven met een tekort aan gekwalificeerd technisch personeel", zegt Peter Zwiers, projectleider Toptechniek in Bedrijf. "

De Pabo-studenten, die na dit studiejaar gediplomeerd leerkracht zijn, slaan samen met de bedrijven de handen ineen om een bedrijfsbezoek zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de leerlingen. "Het is een leuke wisselwerking, want ook voor de studenten is het goed om technische bedrijven van binnen te zien", meent Zwiers. "Zij kunnen deze ervaring gebruiken in hun latere werk als leerkracht".

De deelnemende bedrijven zijn Dijkhuis- Bouwteam van Waarde/ Hibertad in Hardenberg, Rollepaal in Dedemsvaart, Fox Industries in Dedemsvaart en Apollo Group in Coevorden. Het doel van zowel NHL Stenden Hogeschool in Emmen, als van Toptechniek in Bedrijf, is om het aantal bedrijven en het aantal studenten uit te breiden in de toekomst. Kinderen kunnen dan nog beter de wereld van techniek en technologie leren kennen bij enthousiaste bedrijven in de regio.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer