Twenterand

Overwinning op karakter

Door de redactie

VV Den Ham wist in de thuiswedstrijd tegen IJVV op karakter de volle buit binnen te slepen. Den Ham zette vanaf de aftrap druk. Een schot van Michel Kamphuis, ongeveer van de middellijn in de eerste minuut werd door doelman Fix met een uiterste krachtsinspanning over het doel getikt. De doelman kwam daarbij met zijn hoofd tegen de paal en had verzorging nodig. Uit de daarop volgende hoekschop wist Tommie Dam in een scrimmage de 1-0 voor Den Ham binnen te prikken.

hvds

Na het overdonderende begin van Den Ham stroopte de ploeg uit IJsselmuiden de mouwen op. Met goed combinatievoetbal ging het prima tot het Hammer strafschopgebied, maar echt gevaarlijk werden ze niet. In eerste minuut van de tweede helft had IJVV een dot van een kans die door doelman Jeffrey Ekkel vakkundig werd gepareerd. In de 57e minuut viel toch de gelijkmaker en daar kreeg IJVV alle hulp bij van de Hammer verdediging. Uitverdedigen vanaf de achterlijn binnen het vijfmetergebied voor je eigen doel langs is nou niet bepaald de beste keuze in het voetbal... Lenhard de Velde wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 1-1.

Daarna moest Den Ham wel komen. Immers, gelet op de stand op de ranglijst zijn de laatste drie competitiewedstrijden cruciaal voor klassenbehoud. Uitgerekend de benjamin van de ploeg, eerstejaars A-junior Luuk Kuiper, was beslissend. In de 74e minuut maakte hij de zeer belangrijke 2-1.

Daarna geloofde IJVV het wel. De ploeg had zich al veilig gespeeld en dat was toch wel te merken.

Den Ham had de voorsprong nog kunnen vergroten maar de paal stond tot twee keer toe bij kopballen van Luuk Kuiper een ruimere voorsprong in de weg. In de slotfase was er nog een mega kans voor Randell van Haarts die alleen op de doelman afging waarbij doelman Fix als winnaar uit de strijd kwam.

Den Ham moet nu nog twee finalewedstrijden spelen tegen directe concurrenten. Uit tegen DZSV en thuis tegen De Esch. Door de uitslagen van die beide ploegen, ze verloren allebei deze ronde, en door het verlies van Zutphen heeft Den Ham klassenbehoud compleet in eigen hand.