Hardenberg

Overweg en Huisman brengen spanning terug bij HDC

Ingezonden

In de achttiende ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie. Tijdens een inhaalwedstrijd speelden Gerben Overweg en Gert Brink tegen elkaar. De eerste partij tussen de spelers werd een anticlimax, omdat Brink de partij al vlot in zijn voordeel wist te beslissen. Ditmaal trok Overweg aan het langste eind, en bracht de koploper zijn eerste nederlaag toe.

Omdat Tony Gerritsen een aantal weken niet in actie kwam, speelde hij een dubbelprogramma tegen Herjan Overweg. De eerste partij werd een vlotte overwinning voor Overweg, maar in de tweede partij beet Gerritsen meer van zich af. Hij kon echter ook in de tweede partij geen potten breken, waardoor Herjan een flinke jump maakte in de rangschikking.

Evert Rolleman speelde tegen de nestor van de vereniging, te weten Mans Veltink. Hij gaf goed partij, maar Veltink wist toch een zwakke plek in de verdediging van Rolleman te vinden. Veltink kwam tot een winnende stelling en smaakte, voor het eerst in lange tijd, het zoet van een zege.

Tenslotte kwamen Jan Huisman en Gert Brink tegen elkaar uit. Huisman kwam onder druk te staan, maar hield vol tegen de koploper. Na de ergste problemen rechtte Huisman zijn rug, en ondanks dat Brink een dubbele slag in de stand weefde, bereikte Huisman een gewonnen eindspel.

De stand is nu: 1. Brink, 17-39; 2. Huisman, 16-33; 3. H. Overweg, 17-28; 4. Veltink, 17-26; 5. G. Overweg, 14-25; 6. Reiling, 14-18; 7. Gerritsen, 15-10; Rolleman, 16-8. Op maandag 20 januari wordt de 19e ronde gespeeld.