Twenterand

Overtuigende zege DOS'37 bij afscheid spelers

Door de redactie

Met duidelijke cijfers won DOS '37 zaterdag 18 mei de laatste thuiswedstrijd in dit seizoen van Scherpenzeel met 5-2. Tevens nam de Vriezenveense club voor eigen publiek afscheid van een drietal spelers.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Binnen twee minuten tekende Melvin Kemp de eerste treffer aan met een fantastische uithaal na een voorzet van Maarten Smit. De voorsprong bleef niet al te lang gehandhaafd. Melvin Kemp was the man of the match, met 2 assists en 1 doelpunt. De technisch zeer begaafde Nehkomi Veldt bracht de gasten op gelijke hoogte met eveneens een prachtig doelpunt. Scherpenzeel verviel daarna in de fout door te lang te willen combineren tot aan het doel van de gastheren. Deze speelwijze werd in de 28e minuut afgestraft door Dennis Boshoeve, die uit een hoekschop van Nick Wennink met zijn hoofd de 2-1 ruststand op het scorebord liet verschijnen.

De tweede helft was amper begonnen als Bernd Bove uit een voorzet van Sten Middelkamp beheerst de score naar 3-1 tilde. De spanning keerde in de 73e minuut terug. Nehkomi Veldt werd in het strafschopgebied onderuit gelopen na een misverstand in de DOS-defensie. Vervolgens schoot hij vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnen.

In de slotfase legde DOS '37 de tegenstander haar wil op. Marc Meier scoorde koelbloedig na een snelle combinatie met Nick Wennink in 81e minuut. Vijf minuten later bepaalde Martijn Olde Olthof met een kopbal uit een voorzet van Melvin Kemp de eindstand op 5-2.

Afscheid

Drie spelers speelden de laatste thuiswedstrijd voor DOS '37. Maarten Smit vertrekt na zes seizoenen naar SVZW in Wierden. De topscorer van het huidige seizoen bij de Vriezenveense ploeg, Stef van der Velden, maakt na drie jaar de overstap naar SDC '12 in Denekamp. Bernd Bove keert na twee competities terug naar Voorwaarts in Westerhaar. Onder luid applaus, dat vergezeld ging met de bloemen van voorzitter Schreur, kregen deze spelers een terechte publiekswissel.