Hardenberg

Overname thuiszorgcliënten en personeel goed afgerond

Door de redactie

Beter Thuis Wonen Thuiszorg heeft de thuiszorgcliënten en een deel van het personeel van de Baalderborg Groep overgenomen. Die laatste wil zich concentreren op de langdurige, intensieve ouderenzorg.

In totaal gaat het om 15 thuiszorgcliënten in Dedemsvaart en omgeving. Ook heeft Beter Thuis Wonen Thuiszorg per 1 maart de persoonsalarmering in de wijk overgenomen. De Baalderborg Groep besloot eind vorig jaar dit deel van de zorg over te dragen aan een collega organisatie die qua schaalgrootte beter is toegerust op deze zorg. ''We zijn zeer verheugd dat we in Beter Thuis Wonen een geschikte partner hebben gevonden om onze zorg over te nemen'', zegt Baalderborg directeur Martin Kirchner. ''Zo'n verandering kan voor cliënten en medewerkers best ingrijpend zijn, maar we hebben gezien dat Beter Thuis Wonen Thuiszorg de overgang uitstekend heeft opgepakt. Zo besloot men bij alle cliënten persoonlijk langs te gaan voor een gesprek".

Dat beaamt de heer van Dongen, die nu ook zorg ontvangt van Beter Thuis Wonen Thuiszorg. "De overgang is eigenlijk geruisloos gegaan, ik heb er totaal geen last van gehad. Er zijn een paar nieuwe gezichten bij gekomen, een leuk stel meiden dus dat gaat hartstikke goed", zegt de heer van Dongen.

Inmiddels heeft ook een deel van de Baalderborg thuiszorgmedewerkers voor Beter Thuis Wonen Thuiszorg gekozen. Ze zijn eerst twee maanden gedetacheerd en daarna kiezen ze definitief. Zij gaan in principe met de cliënt mee. Ze zijn hartelijk ontvangen door team Dedemsvaart - Balkbrug.

Beide partijen zijn blij dat de overname voor de cliënten en medewerkers goed is verlopen. Hiermee laten zij zien dat goede samenwerking tussen zorgorganisaties het beste werkt.