Hardenberg

Overname Mennink & Van Zijl door Starke Installatietechniek

Door de redactie

Onlangs werd bij de notaris de overname van Mennink & Van Zijl Installatietechniek door Starke Installatietechniek in Dedemsvaart officieel. Beide partijen zijn er blij mee.

"Een echte win-winsituatie", zegt Jan van Zijl, "Ik ben binnen een paar jaar aan mijn pensioen toe en Hans (Mennink, red.) wilde niet in z'n eentje het bedrijf voortzetten. Ik had al wel eens gedacht aan opvolging, maar nog niet heel serieus. Totdat René Starke belde, alweer zo'n anderhalf jaar geleden. Hij vertelde dat hij een nieuw pand zou betrekken, nota bene bij ons in de straat en hij was op zoek naar uitbreiding." Hans Mennink vult aan: "René en wij kennen elkaar al lang en hebben in het verleden zelfs ooit samengewerkt en we hebben vertrouwen in elkaar en in elkaars bedrijven. Het pand kenden we ook al, want daar hebben we een maand gezeten toen ons eigen pand nog niet klaar was. Het is trouwens wel een stuk opgeknapt sindsdien! Een ware metamorfose."

Nadat de beide eigenaren goed over de verkoop van hun bedrijf nagedacht hadden en vele gesprekken met René Starke later, besloten ze dat het moment er rijp voor was om het installatiebedrijf te aan hem. Voorwaarde was wel dat alle medewerkers mee gingen – en dat gebeurde ook. Daar is René Starke dan weer blij mee, want die zocht nieuwe medewerkers. René: "Ja, we zijn druk en goede monteurs zijn schaars op het ogenblik. Dus we kunnen inderdaad wel spreken van een win-winsituatie."