Hardenberg

Overdekte zwembaden weer (beperkt) open

Door de redactie

De overdekte zwembaden in de gemeente Hardenberg, De Slag in Hardenberg en De Kiefer in Dedemsvaart, zijn sinds vorige week weer open. Om alles goed volgens de RIVM-richtlijnen te laten verlopen, wordt alles in verschillende fases opgestart. Er kunnen maximaal twaalf personen per tijdslot bij het banenzwemmen worden toegelaten en ook de zwemlessen worden stap voor stap weer gestart.

Vorige week werd gestart met fase 1: het banenzwemmen en werden de verenigingen weer toegelaten. Om de anderhalve meter afstand tussen de zwemmers te garanderen, is er maximaal ruimte voor 12 zwemmers. Vooraf telefonisch reserveren is verplicht.

Ook is het verplicht om thuis te douchen en de badkleding alvast aan te doen. In de gebouwen is een veilige route aangegeven, zodat er geen opstoppingen ontstaan. Meer informatie over routing, hygiëne en het zwemmen vindt u op de website van de zwembaden.

Deze week is fase 2 gestart met een aantal zwemlesgroepen. Eerst komen alleen de kinderen die in het diepe bad les hebben omdat daar meer afstand gehouden kan worden. Andere kinderen moeten nog even geduld hebben. Zij worden op de hoogte gebracht zodra ook de zwemlessen in de ondiepe gedeeltes kunnen starten.

Door op deze gefaseerde manier weer open te gaan, kan de veiligheid worden gegarandeerd. Mochten zich knelpuntjes voordoen, dan kan er gelijk worden ingegrepen en volgen er aanpassingen. Kijk op de websites van beide zwembaden voor de openingstijden en het laatste nieuws.

Zwembad De Slag ¿ Hardenberg

Bel om te reserveren naar: 0523-289465. Kijk voor de openingstijden en overige informatie op www.deslag-hardenberg.nl.

Zwembad De Kiefer ¿ Dedemsvaart

Bel om te reserveren naar: 0523-610123. Kijk voor de openingstijden en overige informatie op www.dekiefer.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer