Twenterand

Ouder & Kind gebarenworkshop

Door de redactie

Wil jij communiceren met je kind nog voordat hij kan praten? Kom samen, spelenderwijs kennismaken met babygebaren en de kinderboeken die daarbij te gebruiken zijn.

Op woensdag 10 april organiseert de bibliotheek dan ook samen met Sanne Kobus van Baby- en kindergebaar, een BoekStart ouderbijeenkomst, met dit keer een gebarenworkshop voor ouders en kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Bij deze workshop in de bibliotheek Vriezenveen staat het boek van Rupsje Nooitgenoeg centraal. De gratis workshop start om 9.30 uur.

Babygebaren, wat is dat?

Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.

Spelenderwijs leren

Baby- en kindergebaar is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in activiteiten rondom babygebaren. Spelenderwijs leren staat hierbij voorop. Docent Sanne vertelt; "Tijdens de workshops gaan we bijvoorbeeld voorlezen uit kinderboeken. Dat is al leuk op zich. Maar het kan nóg leuker; samen plaatjes kijken, liedjes zingen over het verhaal en bijbehorende gebaren maken. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren niet alleen inzetten bij het boekjes lezen, maar ook in hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen ze al vanaf 8 maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen."

Aanmelden

Aanmelden graag voor 7 april. Bij de opgave dan ook de naam en geboortedatum van uw kind vermelden.

Meer informatie & inschrijven; mail naar info@bibliotheektwenterand.nl of kijk op de website www.bibliotheektwenterand.nl in de Agenda.