Hardenberg

"Elke dag zien we talloze tanden en kiezen rechter worden"

Door de redactie

Tien jaar geleden, vlak na zijn eindexamen voor orthodontist aan het UMCG, nam Dima Dvortsin de sleutel in ontvangst van de bedrijfsruimte aan de Zwingel in Hardenberg. "Na drie maanden verbouwen kon het logo van Orthodontiepraktijk Hardenberg op de deur. Een vrije vestiging, op een plek waar nog geen orthodontist zat. Dat was spannend", vertelt de orthodontist.

Het was voor Dima een buitenkans om een praktijk neer te zetten zoals hij dit voor ogen had. "Het was enorm hard werken en er moesten vele wielen opnieuw worden uitgevonden, maar het bleek een geweldige ervaring om mee te maken". De orthodontist denkt terug aan de warme ontvangst vanuit de bevolking, maar vooral ook de loyaliteit en het groeiende vertrouwen. "Zonder dit was het allemaal nooit zover gekomen. Het vertrouwen in onze praktijk waardeer en koester ik persoonlijk vanaf dag één".

Tevreden patiënt

In het afgelopen decennium is er veel veranderd, waaronder de verhuizing in 2014 naar de Hof van Pepijn en de groei in zowel personeel als patiënten. "Achter de schermen groeide ons kwaliteitssysteem, de bekwaamheid van het team en onze ervaring met de enorme variatie aan gebitssituaties", vertelt Dima. "Elke dag weer zien we talloze tanden en kiezen steeds rechter worden. Patiënten komen bij ons voor kortdurende behandelingen met bijvoorbeeld een transparant bitje, maar ook voor complexe gecombineerde trajecten met een ware metamorfose als resultaat".

Die uitdaging en een tevreden patiënt zijn de ware drijfveer achter het werk van Orthodontiepraktijk Hardenberg. "Het is een uitdaging om moderne technieken te combineren met de laatste wetenschappelijke kennis. Belangrijk daarbij is de patiënt centraal te stellen en de communicatie bovenaan".

Open huis

Op woensdagmiddag 19 juni viert Orthodontiepraktijk Hardenberg haar tienjarig bestaan. "Met een open huis hopen we iets terug te kunnen doen naar de mensen. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter de behandelstoel en zijn tanden zetten in diverse workshops", aldus Dima Dvortsin, die ook de komende jaren in de wijde regio de beste specialistische zorg wil blijven bieden.