Hardenberg

Orgelconcert Minne Veldman in Hardenberg

Door de redactie

De bekende organist Minne Veldman viert dit jaar zijn 25-jarig organistenjubileum met een orgeltournee door Zuid-Afrika, een orgeltrip naar Parijs en een uitgebreide jubileumtour door Nederland. In deze jubileumtour doet hij op vrijdag 15 november om 20.00 uur ook Hardenberg aan met een orgelconcert op het Hendriksen en Reitsma-orgel in kerkgebouw Het Morgenlicht aan de Gramsbergerweg 59.

Minne Veldman is onder meer bekend als dirigent van mannenkoor 't Vechtdal. In Hardenberg speelt hij een populair programma met bekende psalm- en liedbewerkingen en samenzang, feestelijke orgelwerken en een aanstekelijke orgelbewerking van 'Petersburger Schlittenfahrt', een echte bestseller voor oorspronkelijk 4-handig piano.

Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Meer informatie over het concert in Hardenberg (waaronder het volledige programma) en de jubileumtour is te vinden op de website van de organist: www.minneveldman.nl.