Hardenberg

Orgelconcert in twee kerken

Door de redactie

Op donderdag 22 augustus verzorgt Roelof Hamberg uit Venlo een wandelconcert met werken van componisten uit de twintigste eeuw. Hij begint om 20.00 uur in de Höftekerk en na een aantal nummers gaan organist én bezoekers naar de Stephanuskerk voor het tweede deel van het concert.

Hamberg begint in de Höftekerk met een Toccata Mexicana van Hans-André Stamm. Hij vervolgt met 'Das Swing & Jazz' van Johannes Matthias Michel en sluit af met een werk van Giles Swayne. Vervolgens wandelen alle bezoekers met de organist mee naar Stephanuskerk, ongeveer honderd meter verderop. Daar speelt Roelof 'Barrelhousin' van Michael Schütz en daarna kunt u luisteren naar een rustige variatie op een bekende spiritual. Als afsluiting de Partite 'Laudate Dominum' van Jacob Bijster. Dit werk is opgedragen aan Jaap Dragt, één van Bijsters bekende leerlingen maar ook van Klaas Jan Mulder.

U bent van harte welkom. De toegang is gratis, aan de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven ter instandhouding van deze concertserie. Zie ook: www.donderdagavondconcerten.nl.