Hardenberg

Orgelconcert door Minne Veldman

Door de redactie

Zaterdag 10 oktober om 20.00 uur, staat het concert 'Zwart, Asma en Klassiekers' op het programma in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Een prachtig orgelconcert door Minne Veldman.

Matthias van Bloemendaal

Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Hij is kerkorganist in Hasselt en Urk en dirigent van verschillende koren. Daarnaast heeft hij veel orgelmuziek en koormuziek geschreven. Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert hij o.a. het Orgelfeest, de You-tube Orgeldag, Orgelzomer Urk en zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. In 2019 vierde Minne Veldman zijn 25 jarig jubileum.

Op het programma staan o.a. Concerto C-dur,BWV 595 (J.S. Bach), Präludium und Fuge c-molle, opus 37.1 (F. Mendelssohn Bartholdy), Marche de la Cathédrale de Cologne (A. Renaud) en Méditation en si bémol mineur (K.J. Mulder). Volledige programma: www.huetink-royalmusic.nl.

Reserveren: is verplicht en kan via 0572-371838 of adhuetinks@gmail.com. Per concert is er plek voor 40 bezoekers. Dit in verband met de RIVM richtlijnen. Betaling vooraf via overschrijving. Na aanmelding ontvangt u betaal gegevens. De entreeprijs is drtien euro.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer