Coevorden

Orgelconcert Coevorden

Door de redactie

Op 2 augustus om 20.00 uur verzorgt Rien Donkersloot een orgelconcert in de Hervormde Kerk van Coevorden. Het concert is onderdeel van de serie orgelconcerten 2017, georganiseerd door de Stichting Orgelconcerten Coevorden.

Rien begint het concert op het koororgel met een improvisatie. Daarnaast zal hij op het hoofdorgel een gevarieerd programma spelen met werken van Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Camille Saint Saens, Sigfrid Karg-Elert en Peter van Anrooy. De entree bedraagt 9 euro. Donateurs hebben gratis toegang tot het concert.

Rien Donkersloot studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hier cum laude af. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden; in september 2012 won hij de tweede prijs op het Internationale orgelconcours te Breda. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Van zijn spel verschenen diverse cd's. Voor meer info zie www.riendonkersloot.nl.