Coevorden

Optreden Porterhouse bij stadscafé Vancouver

Door de redactie

Op zondag 29 januari, vanaf 16.00 uur, treedt de folkband Porterhouse op bij Stadscafé Vancouver, Friesestraat 9 in Coevorden. Het optreden duurt van 16.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis. Uiteraard is de keuken geopend.

Porterhouse brengt al jaren traditionele Ierse muziek en geeft daarnaast op eigen wijze andere muziekgenres een folktintje. Bekende Ierse nummers als 'Whisky in the jar' en 'The Wild Rover' staan op het repertoire, evenals een aantal reels, jigs en melancholieke Ierse ballads. Ook staat er een Ierse interpretatie van een Jimi Hendrixnummer op het repertoire en zorgt de band voor andere muzikale verrassingen.

De optredens van Porterhouse hebben een echt Iers karakter. Net zoals dat in een Ierse pub gebruikelijk is, staat het gezellig samen muziek maken voorop. In een informele sfeer wordt de muziek ten gehore gebracht, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen. De band bestaat uit Carla Geurts (accordeon), Marco Koops (gitaar, zang), Henk van der Laan (bodhran, gitaar, zang), Janina Wachtmeester (fluit, tinwhistle), Tineke Slatman (viool, spoons), Thomas Eriksson (cajon, banjo, bas).