Hardenberg

Opgeven voor Vechtgenotenrit kan nog

Door de redactie

Zaterdag 25 mei staat de Vechtgenotenrit weer op het programma. De motortoerrit voor kinderen en hun gezinnen die binnen hun gezin met kanker zijn geconfronteerd. Een dagje weg, lol maken en de hele dag lekker bezig zijn met leuke dingen.

Dit jaar gaat de rit naar de Bowlingboerderij in Nijverdal voor de lunch en wordt in de middag nog een ijsje gehaald bij Anytime in Ommen. Uiteraard is langsrijden bij de Samenloop voor Hoop, die dit weekend gehouden wordt op het sportpark van Ommen, ook in de route opgenomen.

De doorrijtijden zijn globaal bekend gemaakt om voor zoveel mogelijk zwaaiers langs de weg te zorgen. Het verzamelen start vanaf 9.00 uur bij het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg in Ommen, waar burgemeester Vroomen om 10.00 uur de start inzet. De verwachting is via Vilsteren, richting Dalfsen, Emmen en Hoonhorst vanaf ongeveer 10u30 het centrum van Heine te passeren, 10u45 het centrum van Lemelerveld, daarna via de Lemelerberg en Lemele richting Hellendoorn en Nijverdal te gaan. In Nijverdal wordt bij De Bowlingboerderij gestopt voor lunch en spelen. Het vertrek zal daar rond 13.30 uur worden ingezet om via het centrum van Den Ham naar Ommen te rijden. De organisatie hoopt iets na 14.00 uur via de Sportlaan en de Haarsweg naar Anytime te komen voor een ijsstop. Daarna is het traditionele rondje om de kerk van Ommen gepland. De stoet van 1,5 kilometer trikes, zijspannen en solomotoren zal vanaf 14.45 uur ongeveer kunnen worden verwacht op het Kerkplein voor een défile om dan door te rijden naar het Vechtgenotenhuis. De organisatie meldde dat er nog enkele plekjes beschikbaar zijn voor gezinnen die binnen de eerder genoemde doelgroep vallen. Wie zin heeft om met zijn/haar gezin een dagje onbezorgd te genieten, kan zich nog aanmelden via vechtgenotenrit@gmail.com.