Hardenberg

Opening Week van Zorg en Welzijn

Door de redactie

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn organiseren meerdere zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen van 11 tot en met 16 maart een Pop-Up Store, Voorstraat 33 in Hardenberg. De Store nodigt uit om op interactieve manier kennis te maken met de diverse disciplines binnen de zorg en welzijn.

De gehele week zijn geïnteresseerden welkom aan de Voorstraat 33 in Hardenberg, waar medewerkers van negen diverse organisaties klaar staan met informatiestands. Daarnaast worden er presentaties en workshops gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een workshop 'niet-aangeboren hersenletsel' (NAH). Hierin wordt weergegeven wat NAH in het dagelijks leven van cliënten betekent, onder andere door ervaringsoefeningen te doen waardoor ervaren wordt welke gevolgen hersenletsel op het functioneren kan hebben. Maar er zijn ook workshops over diabetes, ambulante begeleiding, dementie, sociale vaardigheden in de psychiatrie en werken op de operatiekamer.

De hele week geopend

Op maandag 11 maart opende wethouder Gitta Luiten de Store officieel, waarna deze de gehele week dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken is. Alle geïnteresseerden zijn welkom om de Store te bezoeken en te 'proeven' van wat de zorg te bieden heeft. Op zaterdag 16 maart staat 'Werken in de Zorg' en het vinden van een passende baan centraal. De Pop-Up Store is een initiatief van het Alfa College, in samenwerking met InteraktContour dagbesteding Hardenberg, Saxenburggroep, Baalderborg, Carinova, Buurtzorg, de Stuw, RIBW en de Sprank.