Twenterand

Opening Ontmoetingscentrum Juliana

Door de redactie

Donderdag 14 februari wordt een filmmiddag gehouden ter gelegenheid van de opening van het ontmoetingscentrum. Iedereen is welkom om als eerste activiteit samen de film 'Mijn hoofd in jouw handen' te gaan bekijken. Een ontroerende film over mensen in de beginfase van vergeetachtigheid en hun naasten. Aanvang: 14.00 uur in het Muziekgebouw Den Ham.

Ontmoetingscentrum Juliana Den Ham: Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn. Het Ontmoetingscentrum Juliana is een initiatief van ZorgSaam Twenterand en Evenmens Twenterand en is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te 'ont-moeten'. Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. Inlopen is geheel vrij.

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat.

We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager naarmate we ouder worden. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum Juliana, een initiatief van ZorgSaam Twenterand en Evenmens Twenterand, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te 'ont-moeten'. Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in het Muziekgebouw Juliana aan Slingerweg 3.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaring en kennis opdoen, in contact komen met anderen en vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is (nog) geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling.

"Wij willen graag dat er een informele plek is voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen", legt Margret Overkamp van Evenmens uit. "Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen".

"Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken," vertelt Sylvia Hollander van ZorgSaam Twenterand. "Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning. We kunnen natuurlijk geen diagnose stellen, maar zijn er voor de mentale ondersteuning".

Sylvia Hollander van ZorgSaam Twenterand en/of Margret Overkamp van Evenmens zijn op deze ochtenden aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers, casemanagers dementie en andere hulpverleners. Elke donderdagochtend, vanaf 21 februari tussen 10.00 en 12.00 uur. Locatie: Muziekgebouw Juliana, Slingerweg 3 in Den Ham. Kom gerust even binnenwandelen.