Hardenberg

Opening Kick off van Urban Arts & Sports

Door de redactie

Cultuurkoepel Vechtdal is gestart met een nieuw initiatief, Urban Arts & Sports met Kick off. Op donderdag 21 februari vond de eerste Kick-off plaats in De Meet te Hardenberg. Wethouder Alwin te Rietstap liep door de poster als openingshandeling.

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari organiseerde Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met De Stuw en de gemeente Hardenberg een eerste kick-off van het project Urban Arts & Sports. Het doel van dit nieuwe initiatief is jongeren in de leeftijd van 12-20 jaar te laten kennismaken met diverse Urban Arts & Sports. Jaarlijkse gaan we structurele en incidentele urban activiteiten programmeren in de gemeente Hardenberg. Dit zijn losse activiteiten zoals workshops, maar ook themadagen of –weken waarin er meerdere activiteiten tegelijk worden aangeboden, zoals clinics en presentaties. Het belangrijkste is dat jongeren kennismaken met urban arts en sports en om ze te stimuleren dit te laten ontdekken. Samen met de jeugd op zoek naar hun eigen kracht en interesses zodat ze uiteindelijk zelf deze activiteiten kunnen gaan ontplooien en structureel kunnen gaan beoefenen.

De sporthallen werden ingedeeld in verschillende zones waar de activiteiten plaatsvinden. Zo was er een chillhoek, een art tafel, een workshop ruimte, een pannakooi, een gamepunt en een plek voor een DJ. Jongeren werden uitgedaagd deel te nemen aan verschillende activiteiten en workshops zoals freerunning, cheerleading, poppin & lockin en BMX.