Hardenberg

Opening Hardenbergse kappers maakt aanbod centrum weer completer

Door de redactie

Deze week gingen ook in Hardenberg de kappers weer open. In verband met gezondheidsmaatregelen en om afspraken in te halen zijn er bij de kappers extra openingstijden. De donderdagse koopavond wordt mede daardoor ook weer drukker. Tegelijk is er ook veel nieuws bij de winkels.

De kappers gingen maandag vroeg weer open. Sommigen, zoals Haircolorlab, openden zelfs om 6.00 uur. "En we blijven open tot 21.00 uur", zegt Max Groote,"Want net als alle andere kappers zetten we de gezondheid van onze klanten en ons personeel voorop. Dus dat betekent dat we minder stoelen beschikbaar hebben". De aanloop is groot, maar de kappers kunnen het aan. "Het loopt goed, en we zorgen voor een veilig bezoek aan de kapper", geven bijvoorbeeld ook Vieth, Dana en AMI aan. Of zoals La Rosa Negra aan de Stationsstraat het zegt: "Onze klanten komen uit een wijde regio. We zorgen ervoor dat ze helemaal tevreden zijn met hun bezoek aan de kapper".

Anderhalve meter samenleving

Geleidelijk neemt het aantal bezoekers aan het centrum toe. Toch lukt het goed om vast te houden aan de regels van de anderhalve meter samenleving, zowel op straat als in de winkels. "Het zijn vrij ruime straten. En de mensen letten ook goed op. Maar in de winkels staat ook duidelijk aangegeven hoeveel mensen er naar binnen kunnen komen", aldus centrummanager Eduard Plate,"En indien nodig worden bezoekers aangesproken. Iedereen vindt dat volstrekt normaal".

Nieuws in het centrum

En er is telkens nieuws bij de winkels. Zo voegde wolwinkel Voor de Sier kinderkleding toe aan het assortiment."Je ziet dit vaker bij wolwinkels, en klanten vroegen er ook naar. We hebben bijvoorbeeld een hele leuke Feetje lijn. Dat werd gemist in Hardenberg", aldus eigenaresse Almiralda Bijker, die zich twee jaar geleden vestigde in het centrum.

In hartje centrum opende Okay haar fashion outlet store. Eerder werd de nieuwe Okay winkel in het voormalige Miller & Monroe pand al geopend. De oude Okay winkel is nu verbouwd tot een kleurige fashion outlet. "Het loopt goed", geven de medewerkers aan.

Koopavond terug

Sinds enkele weken is ook de donderdagse koopavond weer terug in Hardenberg. "Bijna alle winkels zijn weer open en we wennen er steeds meer aan om veilig om te gaan met de anderhalve meter samenleving", zegt Eduard Plate, "De kappers zijn open, we hebben er winkels bij als Het Streekhuus en Fashion Outlet Store, winkels hebben veel nieuws in het assortiment. Door de koopavond zijn er ruimere openingstijden, dat draagt ook bij aan veilig winkelen". Dit maakt naar de winkel gaan op de donderdagse koopavond alleen maar meer de moeite waard".