Ommen

Opening expositie Timmerman

Door de redactie

Kunstwerk verloting op 21 juli tijdens opening expositie Max Timmerman uit Nieuwleusen in galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen

Voor de tweede helft van het seizoen heeft Galerie de Schaapskooi Max Timmerman uit Nieuwleusen gevraagd om zijn schilderijen te exposeren. Timmerman zal half juli een nieuwe expositie samenstellen van zijn eigen werk, op zondag 21 juli zal deze expositie officieel geopend worden door drs. Nico W. J. Speelman.

Het is inmiddels al weer diverse jaren geleden dat Max Timmerman een solo expositie in genoemde omgeving had. Hij is erg actief in de gemeente Dalfsen. Ook organiseert hij diverse exposities en is zeer nauw betrokken bij het nieuwe cultuurhuis de Spil, waarvoor de kunstenaar veel vrijwilligerswerk doet.

Voor Galerie de Schaapskooi zal Max Timmerman een overzichtsexpositie samenstellen van zijn meest recente werk.

De kunstenaar

Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten. Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Utrecht en Enschede (AKI).

De essentie van Kunst is voor Max het tonen van een werkelijkheid zoals die door hem is ervaren. Hierbij hij hoopt hij dat de toeschouwer eveneens een beetje geraakt wordt en beseft dat het leven bestaat uit zoveel verschillende werkelijkheden en zich realiseert dat er niet maar één waarheid bestaat!

Opening en verloting kunstwerk

Tijdens de opening wordt een kunstwerk van Max Timmerman verloot. De opening vindt plaats op 21 juli om 15.00 uur bij Beeldentuin Witharen, adres Witharenweg 24, 7738 PG Witharen (gemeente Ommen). Vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar.

De expositie in de Beeldentuin is natuurlijk deze middag ook het bekijken waard.