Hardenberg

Opening expositie Marlinde van den Brink in gemeentehuis Hardenberg

Door de redactie

Op vrijdag 25 januari 2019 om 13.00 uur heeft wethouder Gitta Luiten de expositie van kunstenaar Marlinde van den Brink in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg geopend. De werken zijn te zien tot en met woensdag 24 april 2019.

Marlinde van den Brink uit Dedemsvaart vond het altijd al leuk om op verschillende manieren creatief bezig te zijn. Ze schildert nog niet zo heel lang maar heeft al wel haar eigen vrolijke stijl ontdekt. Marlinde merkte dat andere mensen blij werden van haar schilderijen en zo ontstond het idee om ze te gaan verkopen. Nog enthousiaster werd ze toen ze ging nadenken over een speciale bestemming voor de opbrengst. Die werd gevonden in Stichting ORA in Nieuwleusen. ORA ondersteunt arme gezinnen in Oost-Europa, Azië en Afrika op geestelijk, sociaal en praktisch gebied. Marlinde doet als vrijwilliger van deze stichting onder andere ontwerpwerk voor publicaties. Zij leest hierdoor veel aangrijpende en indrukwekkende verslagen van de hulpprojecten. En ze ziet dat de projecten van ORA doelgericht zijn en groot effect hebben. Bij elk schilderij dat ze verkoopt kiest ze een speciaal project om te ondersteunen. Dat is voor haar dubbel plezier en hopelijk voor de koper van haar schilderij ook!

Lokale kunstenaars

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.