Hardenberg

Opening dagbesteding in wijkgebouw

Door de redactie

Op maandag 21 september is de officiële opening en tevens open huis gehouden van de dagbesteding 'Samen zonder zorgen'. Dit heeft plaatsgevonden in het wijkgebouw Norden Hazenbos. Genodigden zijn ontvangen door Nuha Yacoub, die de initiator en tevens professionele uitvoerder is van deze vorm van dagbesteding.

In de kleine zaal kunnen maximaal tien cliënten deelnemen aan de activiteiten. Op maandag en vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur zijn ze bijeen met als doel regie te krijgen op hun leven, eenzaamheid te bestrijden, zinvolle bezigheden uit te voeren. Uiteraard wordt er gezellig bijgepraat, koffie gedronken en geluncht. De dagbesteding staat open voor iedereen met een indicatie van de WMO of PGB.

In een door Nuha gehouden rondleiding zijn de werkstukken van de deelnemers bekeken, die zeer creatief met allerlei materialen zijn gemaakt, waaronder bloemen van pistachenoten, flessen met gelijmde en geverfde plastic lepels, schilderijtjes, op schijven berkenhout bedrukte foto's, een waterval uit een glazen potje en talloze andere vormen van creativiteit. De dagbesteding is opgestart in januari 2019, helaas hebben de activiteiten vanwege het covid-19 virus in 2020 van maart tot juli stilgelegen, maar vanaf 1 juli is de dagbesteding tot ieders tevredenheid weer in bedrijf. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Nuha Yacoub: 06-33974457 of info@samenzonderzorgen.nl.