Hardenberg

Open Tuinweekeinde Vechtdal

Door de redactie

Zaterdag 3 augustus werd de eerste van twee dagen 'Open Tuinweekeind Vechtdal gehouden'. Diverse Vechtdal-tuinen zijn te bezichtigen van tuinen langs de Overijsselse Vecht. Jetske en Henk Kelder van 'Jetske's Tuin' aan de Posthoornweg 28 in De Krim deed mee aan het tuinweekeinde.

De schitterende aangelegde tuin met een grote verscheidenheid aan planten, struiken en bomen trok op de eerste dag al veel tuinliefhebbers. "Het is een romantische aangelegde tuin", begint Jetske Kelder kijkend over haar bloemrijke tuin". Borders met ronde lijnen omzomen het gazon uitkomend op een grote vijver. Achter het huis hebben we gekozen voor hoofdzakelijk schaduwborders aansluitend een moestuin. Via doorkijkjes geven we een blik op het achterliggende weiland dat omzoomd is met singels. In het tuinhuisje staan leuke verzamelingen en zijn er diverse zitjes", aldus Jetske Kelder.

Geïnspireerd door de verbondenheid met de Vecht en het Vechtdal, heeft een aantal tuinen zich verenigd in 'Vechdal-tuinen'. Hiermee is een mooi en gevarieerd aanbod in zowel aanleg, beplanting, oppervlakte en sfeer ontstaan, dat een bezoek meer dan waard is. Ook de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen en 'Jetske's tuin in De Krim waren onder andere twee van de deelnemende tuinen die haar deuren opende tijdens het Tuinweekeind die tot en met zondag duurt. Meer informatie is te vinden op www.vechtdal-tuinen.nl.